Kodumaised taimed teetassis

Toimumisaeg: 06.11.2022

Kaheosalise hubase koolituse esimeses pooles vaatame, millised kodumaised taimed sobivad tee valmistamiseks kõige paremini. Samuti avame tee valmistamise põnevat maailma ja vastame järgnevatele küsimustele:
– Millised vee omadused (sh temperatuur) mõjutavad tee kvaliteeti?
– Milliseid tee valmistamise viise tasub järgida taimeteede puhul?
– Millised taimed vajavad pikemat tõmbeaega või isegi keetmist?
– Millised taimed annavad teele põneva värvi?
– Milliseid taimi on võimalik tee jaoks korjata ka hilissügisel ja talvel?
Kokkuvõttes käime läbi hea tee tegemise alustalad, et kodumaised taimed saaksid välja anda endast parima, turgutades meie keha ja meelt.
Koolituse teises pooles viime teooria praktikasse ja valmistame koos ühe õige hea tee, mida ühiselt kohapeal nautida.
Koolitust viib läbi taimetark Maret Allikas, kes on teinud erinevaid teekoolitusi üle 5 aasta. Maret on tänavu ilmunud auhinnatud raamatu “Metsapoole maitsed” üks autoritest.

Koolituse esimeses pooles rääkis Maret Allikas millised kodumaised taimed sobivad tee valmistamiseks kõige paremini. Ta avas laiemalt valmistamise põnevat maailma, tuginedes ka hiina teetseremooniate traditsioonile. Muuhulgas leidis käsitlemist teemad: millised vee omadused (sh temperatuur) mõjutavad tee kvaliteeti, milliseid tee valmistamise viise tasub järgida taimeteede puhul, millised taimed vajavad pikemat tõmbeaega või isegi keetmist, millised taimed annavad teele põneva värvi, milliseid taimi on võimalik tee jaoks korjata ka hilissügisel ja talvel.

Esimeses pooles valmistas Maret põneva sinise värvusega kassinaeri tee.

Koolituse teises pooles valmistatati koos ühe õige hea tee (fermenteeritud põdrakanep ja kibuvitsaõis, mida ühiselt rituaalselt ka nauditi.

Taimetark Maret Allikas  on teinud erinevaid teekoolitusi üle 5 aasta ning tänavu ilmunud auhinnatud raamatu “Metsapoole maitsed” üks autoritest.