Loode-Eesti toidutootjad osalesid Haapsalu Gurmeeturul

Toimumisaeg: 06.09.2024

LEADER tegevusrühm naabermaakonnast -Kodukant Läänemaa, on ellu kutsunud ägeda sügise sündmuse Gurmeeturu. Lisaks Hiiumaa ja Saarema tegevusrühmadele osales Gurmeeturul ka Lääne-Harju Koostöökogu esindades piirkonna toidutootjaid.

Gurmeeturg on üks tõeline pärl toidusündmuste rivis. Toimub eriti erilises kohas, Haapsalu ajaloolises raudteejaamas ja korraldajad on eriti toredad inimesed Kodukant Läänemaalt!

Ühtlasi sai gurmeeturuga avapaugu ka Eesti toidu kuu, mille käigus toimub terve septembri jooksul hulgaliselt põnevaid toidusündmusi. Gurmeeturgu vedas sel aastal eest Läänemaa tippkokk Tanel Kulbok, üheskoos Haapsalu Kutsehariduskooli kokandusõpilastega valmistati uhke ja maitsev degustatsiooni menüü kohalikust toorainest.

Selle aastasel gurmeeturul oli kohal ka Loode-Eesti toit, mekkida ja kaasa osta sai mitmeid meie piirkonna tooteid, ühisel laual olid esindatud Kloostrimetsa, Saidafarm OÜ, Madila Mahe ja Treppoja Sahver, lisaks olid kohal ka Siberi Sammar ja Nõmmiku Talu Meierei.

Aitäh meie tublidele tüdrukutele Kaire, Angelika ja Katrin!

  • loode-eesti_toit_gurmeeturg-1
  • 20240831_111420

Haapsalu ajaloolises raudteejaamas toimuvast Gurmeeturust on saanud Lääne-Eesti suurim kohaliku toidu sündmus. Eelmisel aastal oli turul esindatud 60 toidutootjat ning seda külastas ligi 1300 inimest. Turu eesmärk on tutvustada kohalikku toitu kogu oma mitmekesisuses, ürituse kandvaks ideeks on „kohalik ongi gurmee“.

Gurmeeturul võlutaks ühe Eesti tippkoka juhtimisel kohalikust toorainest välja Läänemaa parimad maitsed. Sel aastal valmib menüü Läänemaa oma tippkoka ja Von Gernet restorani Chef de Cuisine Tanel Kulboki käe all.