LINC - konverents, Jeseniky piirkonnas, Tšehhis,  21.06.2022-25.06.2022

LINC - LEADER Inspired Network Community, European Academy konverents, Jeseniky piirkonnas, Tšehhis,  21.06.2022-25.06.2022

LINC - tähendab Leader Inspired Network Community (e. k. Leader programmist inspireeritud kogukondade võrgustumine) on Euroopa konverents, mis ühendab Euroopa kogemustevahetuse spordiürituste ja Euroopa köögiga. LINC on kohalike tegevusrühmade ja riiklike võrgustike üksuste algatus Euroopa maaelu arendamiseks. LINC algatuse moodustasid kohalikud tegevusgrupid kümme aastat tagasi. Esimene LINC konverents toimus 2010. aastal Austrias. Järgmised konverentsid toimusid Itaalias, Luksemburgis, Soomes, Rootsis, Ungaris ja Lätis ning viimane oli 2019. aastal Eestis. LINC eesmärk on innovaatiliselt edendada võrgustumist ja kogemuste vahetamist Euroopa Leader alade vahel. Ürituse moto: Get informed (Saada informeeritud - asjakohase teabe levitamine), Get inspired (Saada inspireeritud - vastastikune õppimine üksteise headest näidetest). Get involved (Saada kaasatud - õppida tundma üksteise mitmekesisust).

Tšehhi Vabariik võõrustas LINC konverentsi esimest korda 2022. aastal. Konverentsil toimusid LEADER projektide esitused, seminarid, töörühmade arutelud ja erinevad õppereisid piirkonna projektidele, kus tutvuti kohaliku tegevusrühma Šumperský venkov piirkonna väikeettevõtjate tegevustega.

Toimus riigilippudega avatseremoonia ja spordipäev "Piirideta LINC"  kus olid moodustatud rahvusvahelised tiimid ja osalejad said omavahel võrgustuda ning sporti teha. Rahvusvaheline meeskond "Kaamelid" kuhu kuulus ka LHKK koostööprojektide koordinaator Kaire Luuk, saavutasid spordipäeva üldkokkuvõttes teise koha ja said kaela särava LINC hõbemedali.

Õhtuti toimusid suurejoonelised kontsert-õhtusöögid, aiapidu, filmimuusika kontsert ja lõputseremoonia Velké Losiny lossis, kus kõik osalejad said maitsta kohaliku toitu, kuulata imelist muusikat ja omakeskis suhelda. LHKK- esindasid konverentsil LHKK büroojuht Monika Evartov, LHKK koostööprojektide koordinaator Kaire Luuk ja LHKK meetmejuht Marianne Adson koos LHKK juhatuse liikme Rafael Millerman`ga, kes esindas Eesti Leader Liitu.

 

 

 

 

Kuupäev: 
Neljapäev, 30. Juuni 2022