5 star nature + rahvusvaheline koosolek Pühaniemi piirkonnas, Soomes 19.05-22.05.2022.

5 star nature + projekti II -benchmarking rahvusvaheline koosolek Pühaniemi piirkonnas, Soomes 19.05-22.05.2022.

5 star nature + koostööprojekti eesmärgid on: parimate tavade vahetamine ja üleeuroopalise maaturismi ettevõtjate ja juhtide võrgustiku tugevdamine;  parimate tavade väljaselgitamine ja ettevõtluskoostöö intensiivistamine kohalikul tasandil.; turismiteemalised õppetunnid järgivad kohaliku ettevõtja vajadusi; 5*Nature + võrgustiku turundamine kohalikul ja riikidevahelisel tasandil; ökoturismi kui tervislikuma ja turvalisema turismi edendamine vähese elanikkonnaga aladel; rahvusvahelise turismi avamine maapiirkondadele; suure hüppe toomine kohalikule majandusmaastikule; koostöös erareisikorraldajatega aktiivsete maapiirkondade turismisihtkohtade võrgustiku loomine. Koostööprojekti tegevusi kaasrahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi LEADER meetmest.

19.05-22.05.2022 toimus Pühaniemi piirkonnas, Soomes 5 star nature + projekti II -benchmarking rahvusvaheline kogemusreis ja juhtrühma kohtumine. Kogemusreisil külastati Parkano Geopargi piirkonda, kus tutvuti Parkano metsandusmuuseumi ja matkaradadega, jalutati rabamaastikul ning külastati Parkano uut Kaarna kooli. Toimus matk geopargi imelise loodusega maastikul ja roniti Käskyvuori vaatamistorni.

Pyhäniemi tursimikuurordis toimus koostööseminar, kus ettekande tegid ja LHKK piirkonna tegemisi ning häid praktikaid jagasid Age Viimsalu Treppoja Sahver - Villermann OÜ`st, Angelika Asper Kloostrimetsa Fideikomiss UÜ`st ja koostööprojektide koordinaator Kaire Luuk Lääne-Harju Koostöökogust.

Viimasel päeval toimus Pyhäniemi turismikuurordi suvitusalal kohalik heaolu mess, kuskohal projekti koostööpartnerid võtsid osa päevasest spordi-ja vabaaja veetmise tegevustest. Toimusid kohaliku giidiga elektrijalgratta matkad, kus pausi ajal said kõikide riikide delegaadid vähendada oma ökoloogilist jalajälge ning istutada Soome metsa uusi okaspuid. Hea läbilõike saadi Pyhaniemi ja Kihniö piirkonna väikeettevõtjate poolt, kes pakkusid messil erinevaid heaoluteenuseid nagu saunarituaal, massaažisessioonid, lõdvestav šamaanitrummi rännak ja grupi zumba. Sai osta kohalikku käsitööd, maitsta piirkondlikku toitu, võtta osa kultuuriprogrammist ning võrgustuda. LHKK- esindasid projektikohtumisel Rein Arro, Age Viimsalu, Angelika Asper, Monika Evartov ja Kaire Luuk.

 

 

Kuupäev: 
Pühapäev, 29. Mai 2022